De ander weer in zijn kracht zetten is mijn kracht...

Mijn naam is Ellen Metselaar en van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mijn medemens; ik wil graag dat het goed gaat met de ander. Iemand helpen of iets leren zit in mijn natuur, in mijn genen.

Na de middelbare school volgde ik een lerarenopleiding, maar met het diploma op zak liep ik tegen een blokkade aan: Ik durfde niet voor de klas te staan... Mijn loopbaan begon daardoor niet in het onderwijs maar in de sociale zekerheidssector. Daarop volgde personeelswerk en na een aantal omzwervingen ben ik alsnog met veel plezier les gaan geven op een VMBO-school en in het speciaal onderwijs. Door de opgedane werkervaring, in combinatie met het beoefenen van topsport, was mijn zelfvertrouwen flink gegroeid en had ik mijn angst overwonnen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Naast docent werd ik mentor en omdat ik nog meer voor de leerlingen wilde betekenen volgde ik de opleiding tot kindercoach en specialiseerde ik me in kinder- en jeugdtherapie.

In 2007 startte ik mijn eigen praktijk voor jeugdtherapie De Dijk. Opvallend vaak kwam naar voren dat kinderen en jongeren vooral behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen. Heel herkenbaar voor mij...
De begeleiding van deze jongeren richtte zich met name op het 'in je kracht komen', waardoor ze weer het vertrouwen krijgen het zelf te kunnen en te durven. Een ander regelmatig terugkerend thema bleek rouw- en verliesverwerking te zijn. Kinderen en jongeren daarbij kunnen en mogen begeleiden vond ik heel bijzonder.

Naast mijn werk als integratief kindertherapeute heb ik me ontwikkeld tot trainer en coach. Ik begeleidde studenten, ouders/verzorgers en collega's en merkte dat dit de rol is die bij me past.

Na vele levenslessen, trainingen, workshops en sterkere kinderen, ga ik in 2016 op een nieuwe plek een nieuwe uitdaging aan. De start van Rust en Ruimte.
Hier vervul ik geen rol, ik ben mezelf. Een rijk mens dat wil delen en degenen die ik ontmoet wil leren en helpen om op zichzelf te kunnen vertrouwen, waardoor ze zich sterker, blijer en gelukkiger gaan voelen.

 

Je mag er zijn!