De ander weer in zijn kracht zetten is mijn kracht...

Mijn naam is Ellen Metselaar en van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mijn medemens; ik wil graag dat het goed gaat met de ander. Iemand helpen of iets leren komt recht uit mijn hart.

Na de middelbare school volgde ik een lerarenopleiding, maar met het diploma op zak liep ik tegen een blokkade aan: Ik durfde niet voor de klas te staan... Mijn loopbaan begon daardoor niet in het onderwijs maar in de sociale zekerheidssector. Daarop volgde personeelswerk en na een aantal omzwervingen ben ik alsnog met veel plezier les gaan geven in het Voortgezet onderwijs. Door de opgedane werkervaring, in combinatie met het beoefenen van topsport, was mijn zelfvertrouwen gegroeid en overwon ik mijn angst. 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Naast docent werd ik mentor en omdat ik nog meer voor de leerlingen wilde betekenen volgde ik de opleiding tot kindercoach en specialiseerde ik me in kinder- en jeugdtherapie.

In 2007 startte ik mijn eigen praktijk voor jeugdtherapie De Dijk. Meestal hadden de kinderen en jongeren behoefte aan meer zelfvertrouwen. De begeleiding van deze jongeren richtte zich met name op het 'in je kracht komen', waarna ze weer het vertrouwen hadden hun pad zelfstandig te vervolgen. Een ander terugkerend thema bleek rouw- en verliesverwerking te zijn. 

Naast mijn praktijk als integratief kindertherapeute ontwikkelde ik me tot trainer en coach. Ik begeleidde studenten, ouders/verzorgers en collega's en werd mijn doelgroep uitgebreid met volwassenen. 

Na vele levenslessen, trainingen, workshops en leerzame en liefdevolle sessies, ben ik in 2016 op een nieuwe plek een nieuwe uitdaging aangegaan. Ik startte praktijk Rust en Ruimte. Het is een bijzondere plek waar ik mensen begeleid die hulp nodig. Mensen, jong en ouder, die worstelen met persoonlijke ervaringen en de bijbehorende emoties. Meestal spelen lichamelijke klachten daarbij een rol. 

Ik ben hier op mijn plek en voel me een rijk mens. De mensen die de weg naar Rust en Ruimte vinden  wil leren en helpen om op zichzelf te kunnen vertrouwen, waardoor ze zich sterker, blijer en gelukkiger voelen.

 

Je mag er zijn!