Ervaringsdeskundige

Rust en Ruimte is een heerlijke en veilige plek waar je in alle rust kunt werken aan fysiek en mentaal herstel na een emotionele gebeurtenis in het leven. Denk daarbij aan een overlijden, ernstig ziek worden of een echtscheiding. Het kan ook zijn dat meerdere gebeurtenissen elkaar opvolgen. Het is dan een enorme uitdaging om plezier te hebben in het leven en alle dagelijkse activiteiten vol te houden.

De locatie, zowel buiten als binnen, nodigt je uit om jezelf te durven zijn met de pijn en het verdriet dat je bij je draagt. Misschien ben je je bewust van de emoties die je leven beïnvloeden. Het kan ook zijn dat je die niet weet...

Naast therapeut en coach bij Rust en Ruimte is Ellen ervaringsdeskundige op het gebied van  arbeidsongeschiktheid als gevolg van kanker. Medio 2016 werd bij haar een kwaadaardige tumor in de rechter oorspeekselklier ontdekt. De schrik was groot. Haar leven stond stil...
In korte tijd volgde een operatie en 7 weken bestraling. Om alle ervaringen en gevoelens onder woorden te brengen is ze een blog gaan schrijven en schilderen op doek. Beide activiteiten bleken een mooie uitlaatklep. 
Na de periode van behandeling kwam ze er achter dat het verwerkingsproces nog in volle gang was. Ondanks de vermoeidheid is ze niet op de bank blijven zitten maar doorgegaan met activiteiten, zoals wandelen, tuinieren en het kleinvee verzorgen. Vooral het schilderen heeft geholpen haar 'binnenwereld' naar buiten te brengen. Daar bedoelt ze mee 'het zichtbaar maken' van haar emoties. Duidelijk krijgen wat ze dacht en voelde. Nadat ze dit wist kon ze de volgende stap te zetten in het verwerkingsproces.

Anderen daarbij helpen is haar drijfveer.

Ze zegt: 'ik heb ervaren dat ieder mens zijn/haar eigen weg zoekt in het verwerken van een ziekte. Ook doet iedereen dat in een eigen tempo. In het woord 'verwerken' zit het woord 'werken'. En dat is het inderdaad. Het gaat met up en downs. Zo zet je een stap vooruit en dan weer 2 stappen achteruit. Het kost energie. Het hoort er allemaal bij'.
Terugkeren naar werk is een volgende stap. Dat lukt volgens haar beter als je de emotionele  gebeurtenis grotendeels verwerkt hebt.

In haar unieke aanpak zet ze vooral activiteiten in. Allerlei oefeningen en opdrachten helpen om jouw gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Daarna weet je vaak zelf op welke manier je jouw emoties wilt uiten. Een manier die bij jou past.
Persoonlijk heeft ze ervaren dat deze aanpak werkt en nodigt je uit om dit avontuur samen met haar aan te gaan.

...in kleine stappen kom je er ook!