Wat je uitstraalt krijg je terug

Sinds mijn jeugd, periode lagere school, herinner ik me dat ik aandacht had voor het welzijn van anderen. Ik weet nog dat ik klasgenootjes mee naar huis nam voor een goed belegde boterham.
Ik kom uit een arbeidersgezin en we hadden het goed. Er was altijd voldoende eten en warm in huis.
Eten speelde een belangrijke rol in ons gezin en ook nu in mijn volwassen leven. Er is altijd voldoende eten. De maaltijden worden met aandacht bereid en zijn gezond, we genieten enorm van etentjes met vrienden en bij feestelijke gelegenheden staan er altijd voldoende lekkere hapjes op tafel. Ook in 'mindere tijden' blijft er aandacht voor lekker en gezond eten.
Inmiddels zie ik eten als 'voeden'. Het is een must, want als we onvoldoende eten zullen we onvoldoende groeien, letterlijk en figuurlijk.
Ik ben onbewust vaak bezig kinderen en mensen te voeden. Dit doe ik door middel van aandacht, interesse tonen, initiatief nemen, aanbieden van hulp, een prettige sfeer creëren en vooral ook door de anders iets te willen leren. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ik gewerkt heb als docent, trainer, coach en kindertherapeut.

Tijdens gesprekken ben ik nieuwsgierig naar de 'binnenwereld' van de ander. Als ik iemand vraag: 'hoe gaat het met je', krijg ik vaak als antwoord hoe het op het werk gaat of hoe het met de kinderen gaat. Maar ik wil weten hoe het ècht met die persoon zelf gaat. Ik ben me gaan realiseren dat ik graag wil dat het goed gaat met de ander. Daar bedoel ik mee dat mijn medemens tevreden, blij en gelukkig in het leven staat.
Hier ligt mijn intrinsieke motivatie: ik wil de ander helpen en iets leren om dit te bereiken.
Als dat zo is ervaren ze (we) minder stress, zijn er minder fysieke en mentale klachten, daalt het ziekteverzuim en zijn er minder problemen op relationeel en sociaal vlak. Het gevolg daarvan is dat we meer innerlijke rust ervaren en er meer ruimte komt voor positiviteit.

Een paar jaar geleden merkte ik dat ik meer behoefte had aan rust en ruimte, zowel privé als in mijn werk. Ik miste een uitdaging en persoonlijk groei.
De eerste volgende stap was een verhuizing naar een boerderij gelegen midden in het groene hart van Nederland. De tweede stap was op deze plek een nieuw bedrijf starten. Dat is naast wonen op een boerderij altijd een droom geweest. Met het vorige bedrijfje heb ik daaraan mogen proeven en om in de sfeer van eten te blijven, het smaakte naar meer.
De naam had ik snel: Rust en Ruimte.
Rust en ruimte, letterlijk en figuurlijk. De plek ademt rust en ruimte en creëert de mogelijkheid om rust en ruimte bij jezelf te realiseren door je te 'voeden' met hetgeen er is en aangeboden word.

Deze plek wil ik graag delen, want ik ben ervan overtuigd dat wanneer je iets deelt, je er ook iets voor terug krijgt. Naast de Rust en Ruimte deel ik mijn wijsheid en levenservaring en ben benieuwd wat ik er voor terug krijg? Ik weet dat ik altijd van een ander en iedere situatie iets kan leren.
De cirkel is rond. De cirkel om te kunnen blijven ontwikkelen en te groeien tot een gezond, rijk en gelukkig mens.

 

Alles komt goed!