Wat je uitstraalt krijg je terug

Sinds mijn jeugd, periode lagere school, herinner ik me dat ik aandacht had voor het welzijn van anderen. Ik weet nog dat ik klasgenootjes mee naar huis nam voor een goed belegde boterham.
Ik kom uit een arbeidersgezin en we hadden het goed. Er was altijd voldoende eten, gezelligheid en warmte in huis. Eten speelde een belangrijke rol in ons gezin en ook nu in mijn volwassen leven.

Inmiddels zie ik eten ook als 'voeden'. Het is een must, want als we onvoldoende eten zullen we onvoldoende groeien, letterlijk en figuurlijk. Ik ben, onbewust, vaak bezig jongeren en mensen te voeden. Dit doe ik door middel van luisteren met al mijn zintuigen, interesse tonen, initiatief nemen, aanbieden van hulp, een prettige sfeer creëren en vooral ook door de anders iets te willen leren.
Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ik werkte in de functie van docent, trainer, coach en kindertherapeute.

Tijdens gesprekken ben ik nieuwsgierig naar de 'binnenwereld' van de ander. Als ik iemand vraag: 'hoe gaat het met je', krijg ik vaak als antwoord hoe het op het werk gaat of hoe het met de kinderen gaat. Maar ik wil weten hoe het ècht met die persoon zelf gaat. Ik ben me gaan realiseren dat ik graag wil dat het goed gaat met de ander. Daar bedoel ik mee dat mijn medemens tevreden, blij en gelukkig in het leven staat.

Hier ligt mijn intrinsieke motivatie: ik wil de ander helpen en iets leren om dit te bereiken.
Als dat zo is ervaren ze (we) minder stress, zijn er minder fysieke en mentale klachten, daalt het ziekteverzuim en zijn er minder problemen op relationeel en sociaal vlak. Het gevolg daarvan is dat we meer innerlijke rust ervaren en er meer ruimte komt voor positiviteit.

Een paar jaar geleden merkte ik dat ik meer behoefte had aan rust en ruimte, zowel privé als in mijn werk. Ik miste een uitdaging en persoonlijk groei.
De eerst volgende stap was een verhuizing naar een boerderij gelegen midden in het groene hart. De tweede stap was op deze plek een nieuwe praktijk starten. De naam had ik snel: Rust en Ruimte.
De plek ademt rust en ruimte en creëert de mogelijkheid om rust en ruimte bij jezelf te realiseren door je te 'voeden' met hetgeen er is en aangeboden word.

Deze plek wil ik graag delen. Het is een plek om te zijn. Naast de Rust en Ruimte deel ik mijn wijsheid en levenservaring. Hiermee kan ik andere mensen helpen en leer ik op mijn beurt weer van de ontmoetingen met hen. Leren hoort bij het leven en stopt nooit, als je daar tenminste voor open staat. De ander helpen doe ik met liefde. Het is mijn passie en ongetwijfeld krijg ik er liefde voor terug, in welke vorm dan ook. 

 

Alles komt goed!